SIEMENS

Електродвигатели SIMOTICS, редуктори SIMOGEAR и всички продукти на легендарният производител

Елин Инженеринг ООД предлага бърз и качествен ремонт на редукторите и електромоторите SIEMENS, както и доставка на нови или замяна на съществуващите с актуални модели.

Електродвигателите SIEMENS (известни също и с търговското наименование Simotics) са с доказани показатели за производителност, издръжливост и ефективност. Милиони от тези електромотори са монтирани по целия свят и SIEMENS продължава да бъде световен лидер в областта на електрическите двигатели. Ако търсите ел. двигател, независимо дали е от стандартните серии за ниско напрежение (1LA, 1LG, 1LE, 1LC, ELMO , 1CG) или за високо напрежение ANEMA или компактен DC двигател, може да направите своята поръчка към нас.

Едно и също ли е Siemens и Simotics?

Моторите на Siemens и двигателите на Simotics са еднакви с единствената разлика, че марката Simotics, приета от Siemens, е по-синхронизирана с другите им продукти. Промяната е направена през 2012 г., след като Siemens маркира своите PLC контролери с името Simotion, техните управления бяха кръстени Sinamic, а техните CNC контролери - Sinumerik. Добрата новина е, че ако се обадите в Елин Инженеринг и поискате мотор на Siemens, а не на Simotics, ще знаем какво точно имате предвид и какво да доставим!

Историята на Siemens

Siemens е основана през 1847 г. като Telegraphen-Bauanstalt von Siemens & Halske (кръстена на основателите си Вернер фон Сименс и Йохан Георг Халске) с основна дейност - иновации, свързани с телеграфията. Първите двадесет години са фокусирани върху телеграфната индустрия, докато фон Сименс не разработил динамо, което не изисква постоянни магнити. Това е отправната точка на компанията с което започва нейната диверсификация. Компанията променя имената няколко пъти през своите 170 години, но винаги запазва „Siemens“ в името.

Някои от по-известните придобивания на Siemens включват подразделението за индустриални системи на Texas Instruments, интереса на Allis-Chalmers към Siemens-Allis, Westinghouse Power Generation, отделът за помпи Danfoss, както и газовото турбинно и компресорно подразделение на Rolls-Royce.  

Електрически двигатели на Siemens Simotics

Двигателите на Siemens могат да се използват във всяко приложение, което се нуждае от електрически двигатели, включително стоманени валцовъчни машини, помпи, вентилатори, компресори и силнотокова индустриална автоматизация (и това са просто някои от приложенията)

Целулоза и хартия, минно дело, цимент, производство на кранове, храни и напитки, фармацевтични продукти, вятърна енергия, водна промишленост, морска, нефтохимическа и промишлена автоматизация са примери за индустриите, които зависят от Siemens за висококачествени и надеждни ел. двигатели. Както е очевидно от списъка с приложения, Siemens прави ел. мотори за тежки режими на работа, а техните големи двигатели се произвеждат в Съединените щати и Европа.

Simotics ниско напрежение NEMA и IEC двигатели

Електродвигателите за ниско напрежение на Siemens включват продукти, вариращи от 0,12 kW до 6500 kW, които отговарят както на стандартите NEMA, така и на IEC. Двигателите с ниско напрежение на Siemens/Simotics могат да се използват чрез директно включване в мрежата, чрез звезда-триъгълник или с инвертор и други управления.

Siemens Simotics ANEMA

Siemens AboveNEMA асинхронни двигатели със средно и високо напрежение включват хоризонтални двигатели с мощност до 22 000 kW. с напрежение в диапазона от 460 V до 13 200 V и вертикални двигатели ANEMA с мощност до 8 000 kW.Много от тези двигатели се намират в най -тежките условия на работа, включително помпи за кал, кораби, рудни мелници, валцови мелници и компресори за нефтохимични приложения.

Двигатели за управление на движение Simotics

Siemens има продуктова линия от компактни, мощни индукционни, серво и директно задвижващи двигатели за задвижвания. Те се предлагат в редица обороти и въртящи моменти, включително синхронни и асинхронни, със или без редуктори, както и за работа с изцяло цифрови задвижвания.

SIEMENS двигатели за високо напрежение

Двигателите за високо напрежение на Siemens се предлагат от 200 kW до 134 000 kW и скорости от 7 об / мин до 14, 900 об / мин. Те отговарят както на стандартите NEMA и IEC, така и на редица опции, които включват водно охлаждане, взривозащита и до IP66 защита на околната среда. Класификациите за тези двигатели с високо напрежение включват компактни, модулни, с висока мощност, специализирани и ANEMA.

Simotics DC двигатели

Siemens предлага и линия от компактни, модулни DC двигатели с разнообразни налични опции. Тези двигатели имат репутация за безпроблемна работа и са идеални за ситуации, в които условията за монтаж може да не са идеални.

Siemens и Елин Инженеринг

С гордост можем да кажем, че Елин Инженеринг е водещ сервиз за ремонт на електродвигатели Сименс в България. Това се дължи на стотиците електродвигатели, които сме доставили, обслужили и ремонтирали през годините.

Работим с най-големите центрове за доставка на ел. двигатели Siemens, което гарантира най-добра цена и срок за доставка.

Връзката ни със Siemens продължава, тъй като ние сме заменили много двигатели Simotics (a.k.a. Siemens). Ако имате ел. двигател Siemens и имате нужда от ремонт или доставка на нов - позволете ни да работим, за да намерим подходящия двигател Simotics за вашето приложение.