Механични ремонти на електродвигатели

През дългогодишния опит в ремонта на електродвигатели и водни помпи сме разработили технологии, които ни позволяват да възстановим почти всички чугунени, стоманени, пластмасови и други детайли от електродвигателите.

В случай, че механичният ремонт е невъзможен или нерентабилен, разполагаме на склад с нови лагерни щитове, капаци, вентилаторни перки, клемни табла, кутии и всички детайли необходими за ремонт на електродвигателя.

Сервиз за ремонт на електродвигатели - "ЕЛИН" е оборудван с всички машини необходими за безупречни ремонти, които няма да намерите другаде - заваръчна техника KEMPPI (с електроди позволяващи заварки на алуминий, желязо, неръждаваема стомна и сплави), струг, фрези, балансмашина и много други

Статорен и роторен пакет

Ремонтът на активната стомана на електродвигателите изисква демонтиране на цялата намотка, затова се прилага за изгорели електродвигатели. Неизправностите могат да бъдат отлабване на пресоването, разбухване на зъбите, загряване на пакета, изгорели участъци причинени от пробив в изолацията на намотката към стоманата, деформация на статорния пакет и други.