Тяло,фланец и лагерни щитове

remont-flanec-eldvigatel

Ремонтът на тялото и лагерните щитове при електродвигателите се свежда към заваряване на пукнатини и износени сглобяеми повърхности.

През дългогодишния опит в ремонта на електродвигатели и водни помпи сме разработили технологии, които ни позволяват да възстановим почти всички чугунени, стоманени, пластмасови и други детайли от електродвигателите.

В случай, че механичният ремонт е невъзможен или нерентабилен, разполагаме на склад с нови лагерни щитове, капаци, вентилаторни перки, клемни табла, кутии и всички детайли необходими за ремонт на електродвигателя.

Сервиз за ремонт на електродвигатели - "ЕЛИН" е оборудван с всички машини необходими за безупречни ремонти, които няма да намерите другаде - заваръчна техника KEMPPI (с електроди позволяващи заварки на алуминий, желязо, неръждаваема стомна и сплави), струг, фрези, балансмашина и много други.

Ремонт на лагерно легло

Тъй като лагерното легло на щита често се проектира с известна хлабина, най-честата повреда в лагерните щитове е именно в отвора на лагерите.

При блокирал лагер, той лесно превърта в неговото легло. По този начин се износва по-"мекият" материал на чугунения (и още повече алуминиев лагерен щит) на електродвигателя.

Ако при този тип повреда лагерното легло на двигателя не се възстанови до стандартните стойности посочени от завода производител, новият лагер също ще превърти, това износва още повече неговото лего.

Следват повишени вибрации и скорошна повреда в лагера.

Елин Инженеринг възстановяваме износените лагерни легла, съгласно размерите посочени от завода производител, спазвайки всички необходими препоръки.

По този начин се гарантира дългия експлоатационен живот на лагерите и електродвигателя.

Нов фланец 55kW 750 оборота

Нов заден капак на ел. двигател

Счупен фланец В5 за ремонт

Заварен капак на ел. двигател