ЕЛЕКТРОДВИГАТЕЛИ

ЕЛИН ИНЖЕНЕРИНГ ООД

Елин Инженеринг ООД е семейна фирма, създадена през 1989г. (първоначално СД "Елин Иванов и сие")

Над 50 години опит в ремонта на електрически машини, утвърдиха Сервиз ЕЛИН като водеща фирма за ремонт на електродвигатели.

Ние предлагаме пълно обслужване на електромоторите, както и решения на всеки проблем свързан с електрозадвижванията.

Viktor Ivanov 1969Основателят на фирмата Виктор Иванов през 1967 година. На заден план - статор от електродвигател за ремонт


Разположен на Автомагистрала Тракия, в близост до град Пловдив, сервизът е лесно достъпен от всички градове на България.
Наши клиенти са заводи за храни, пивоварни, производители на хартия, стъкло, цеулоза, пластмаса, минодобивни предприятия, машиностроителни, металургични и кораборемонтни заводи, печатници и много други.

От 2010г. Елин Инженеринг ООД е официален и единствен представител за България на VALIADIS S.A., най-големият производител на електродвигатели на Балканите.
Благодарение на нашето успешно сътрудничество, поддържаме на склад и доставяме всички видове постояннотокови и променливотокови електродвигатели, независимо от мощноста и предназначението им.

Христо Бочев като конструктор в Елпром Троян - 1975г.Минко Бочев в работилницата за трансформатори и двигатели на Марин Сталевски - гр. Троян 1943г.

 Христо Бочев като конструктор в Елпром Троян - 1975г. и Минко Бочев в работилницата за трансформатори и двигатели на Марин Стаевски - гр. Троян 1943г.


В партньорството с Valiadis предлагаме ремонт на електродвигатели за високо напрежение, хидрогенератори и други големи въртящи се електрически машини, както и модернизиране и намиране на решения свързани с електродвигателите, които да спестят Вашето време и пари.

Фирмата предлага също нови и втора употреба електродвигатели и водни помпи, взривозащитени електродвигатели, редуктори, честотни преобразуватели, софт-стартери, електромагнитни спирачки и много други. Някои от марките, които сме доставяли са Водни помпи DAB, FLYGT®, KSB, Инвертори AuCom и LSis, Софт-стартери AuCom, Спирачки Temporiti, Редуктори Bonfiglioli

В края на 2014г. фирмата се премести в новия си цех със закрита площ от 800кв.м., който впоследствие бе разширен до над 2000кв.м. застроена площ

Цех електромотори Трилистник
Цехът за електромотори в Трилистник, преди разширението през 2018 година

 

През 2015г. Елин Инженеринг ООД подписа споразумение с Hertz motors и Oktay Group® за изключително представителство на Балканите. Концернът има 3 завода разделени в следните производства:

  • Oktel - Бобинажен проводник - емайлиран, правоъгълен, проводник за потопяеми електродвигатели, листов проводник за магнити и други;
  • Hertz motors - прецизни високооборотни шпиндел мотори;
  • Ok Energy - лагери, ремъчни шайби, еластични съединители и други;

В началото на 2017г. Елин Инженеринг ООД премина успешно поцедурата по оторизация на KSB, като по този начин стана единственият лицензиран сервиз за обслужване, ремонт и доставка на известната марка за България.

Решение за регистрация 1990г.