Въздуходувки за вакуум със страничен канал

КАТАЛОГ: Въздуходувки страничен канал

ЦЕНОВА ЛИСТА: Въздуходувки страничен канал

ПОДРОБНА ИНФОРМАЦИЯ: Въздуходувки страничен канал

Въздуходувка за вакуумЕлин Инженеринг ООД предлагаме нови въздуходувки на изгодни цени.

Едностъпалните и двустъпални вакуум вентилатори със страничен канал са проектирани да засмукват или нагнетяват газове или взривобезопасни смеси.

Поради липсата на гресиране и смазване, тези компресори гарантират, че в нагнетяваните флуиди няма да има и капка масло.

Храктеристиките, които са показани в каталога се отнасят за въздух при температура 15°C и при атмосферно налягане 1013 mbar (плътност 1,23кг/м3). Въздуходувките са свързани директно към двуполюсен (2800об./мин) монофазен или трифазен асинхронен електродвигател TEFC, със степен на защита IP55. Въздуходувките се предлагат с вертикален и хоризонтален монтаж за всички модели.

Конструкция

Моноблок с електродвигател директно куплиран към тялото на въздуходувката, работната турбина е монтирана директно на вала на електродвигателя, лагер на предния капак. Въздуходувките със страничен канал са изработени от алуминий, което осигурява малките размери и тегло.

Предимства

Основните предимства от използването на въздуходувките със страничен канал са:

  • минималната поддръжка
  • без загуби на изпомпваните газове
  • безшумна работа
  • малък габарит и тегло
  • лесен монтаж
  • стабилност и устойчивост на вибрации

Приложение на въздуходувките със страничен канал

Нагнетяване или изсмукване на газове или въздух при машини и инсталации, изискващи средно (едно-стъпалните турбини) или високо (двустъпални турбини) смукване или нагнетяване, при максимална работна безопаснот и ниски нива на шум.

Основните области на приложение са пневматични конвейри - аерозиране, пулверизиране и пръскване на земеделски продукти, флуидизиране на прахове, разбъркване на хрантелни продукти, почистване на бутилки, пълнещи машини, пакетиращи машини, индустриални прахосмукачки, зъболекарски инструменти, хемически и фармацевтични фабрики, стъклообработка, обработка на пластмаса и др.

Както в всмукването, така и в нагнетяването се позволява използването на чист въздух или химически неагресивни и неексплозивни газове, с работна температура не по-висока от 40°C. Въздуходувките със страничен канал не могат да се използват за газове с твърди частици, те трябва да бъдат спирани с филтри преди входа на вентилатора. Елин Инженеринг ООД предлагаме богат асортимент от филтри, заглушители, вакуум и нагнетателни клапани.