Precima - спирачки

Precima Magnettechnik GmbH е основана през 1981 г. и днес се утвърждава като независим семеен производител на спирачки за електродвигатели.
С персонал от повече от 200 служители разработват и произвеждат широка гама от електромагнитни спирачки и съединители за всички видове приложения. 
Стандартна гама от продукти Precima покрива обхват на производителност от спирачни моменти между 0,5 и 1600 Nm.
 
Благодарение на усъвършенствана технология за обработка с ЦПУ и добре организираните поточни линии Precima Magnettechnik произвежда  повече от 650 000 спирачки годишно. Високият процент на самостоятелно произведени части осигурява максимална гъвкавост и позволява кратко време за реакция.

Висококвалифицирани и опитни инженерни и развойни отдели са специализирани в производството на персонализирани спирачни решения на много висок технически и икономически стандарт.


FDB твърда електромагнитна спирачка
Солидна работеща спирачка
От много години спирачката FDB има име на абсолютно надеждна спирачка за използване в почти всяко приложение. Стандартно тази спирачка се предлага в 10 различни размера
FDD Двойна електромагнитна спирачка с намален шум
Двойна спирачка с намален шум
Двойните спирачки FDD са две специално проектирани спирачки с нисък шум, работещи независимо една от друга, отговарящи на високи изисквания за безопасност. Като опция (M) микропревключвател
Двуроторна електромагнитна спирачка FDR
Двойна дискова спирачка
Спирачката с двоен ротор FDR е проектирана да позволява максимален спирачен момент в ограничено пространство за монтаж. 
FDS Капсулирана задържаща спирачка
Капсулирана задържаща спирачка
Компактната спирачна серия FDS IP 65 е разработена като решение за приложение, което изисква икономична напълно затворена спирачка, която е защитена срещу мръсотия, прах или влага
FDW прах и водоустойчива електромагнитна спирачка
Прах и водоустойчив
Чрез дизайна на корпуса FDW това е напълно капсулирана спирачка, запечатана от външни влияния. Типът спирачка, наличен в 10 размера, се счита за солидна индустриална спирачка за открито.
FDX устойчива на морска вода електромагнитна спирачка
Устойчив на морска вода
Новата серия FDX означава капсулирана, спирачка IP 67, която е проектирана за използване в много тежки условия като офшорни или морски климат.
FLC икономична спирачка
Евтина задържаща спирачка
Тази серия спирачки е предпочитан избор за приложения, изискващи предимно статично спиране или работа с ниско триене, както при аварийно спиране. ниска цена чрез дизайн с една пружина