Ел. мотори със спирачка

Електромагнитни спирачки са монтирани ръчно, на задния капак на ел. двигателя

Електромоторите със спирачка предлагани от Елин Инженеринг ООД представляват стандартни ел. двигатели в чугунен корпус, които се преработват от нашите специалисти за приложения, в които е необходимо спиране и задържане на електродвигателя.

Електромагнитната спирачка съдържа котва и феродов диск, които се притеглят към магнитопровода, когато е необходимо да се завърти ел. двигателя.

За разлика от масово разпространените постояннотокови спирачки, предлаганите от нас електромагнитни спирачки се захранват с трифазен ток и по този начин отпада необходимостта от използването на токоизправител. Това значително увеличава надеждността на спирачката.

Друго предимство на нашите ел. мотори със спирачка е, че те са произведени в здрав чугунен корпус. За разлика от евтините алуминиеви ел. мотори, чугунените капаци са много по-здрави и могат да понесат ударите на спирачката.

Третото предимство на ел. моторите със спирачка VALIADIS е, че те се монтират ръчно от нашите специалисти, настройката също е индивидуална и се извършва за всяка спирачка.

На склад поддържаме спирачки за електродвигатели с мощност до 55kW. Електромагнитни спирачки с по-голям въртящ момент могат да бъдат произведени и доставени в рамките на 2 седмици

Към всеки ел. двигател със спирачка може да бъде монтиран механизъм за ръчно освобождаване, в случай на авария.

dvigatel-spirachka
shema-dvigatel-spirachka
spirachka-el.dvigatel-1024x682
elektrodvigatel-ip65
marine dvigateli sas spirachki