Видове съединители

видове съединители

 

 1. Твърд директен съединител (Rigid Coupling) - Този тип съединител е идеален за свързване на две въртящи се оси в електродвигатели, редуктори и водни помпи, където е необходима висока прецизност и няма размествания или разминавания между осите.

 2. Съединител с ръкав (Sleeve Coupling) - Този вид съединител се използва за свързване на две въртящи се оси, като се използва цилиндричен ръкав. Този тип съединител е полезен в електродвигатели, редуктори и водни помпи, където е необходимо сцепление с голяма въртяща мощност.

 3. Фланцов съединител (Flange Coupling) - Фланцовият съединител се използва за свързване на две въртящи се оси, които са подравнени в една линия. Този тип съединител се използва най-често в индустриални приложения, включително електродвигатели, редуктори и водни помпи.

 4. Съединител със скоба (Clamp Coupling) - Този тип съединител позволява бързо и лесно свързване и разделяне на две въртящи се оси в електродвигатели, редуктори и водни помпи. Скобите предоставят сигурно и здраво сцепление, което е идеално за бързо и лесно свързване.

 5. Съединител с втулка (Bushed Coupling) - Този вид съединител се използва за свързване на две въртящи се оси, които може да не са точно подравнени. Втулките осигуряват гъвкавост и компенсиране на малки размествания в електродвигатели, редуктори и водни помпи.

 6. Универсален съединител кардан (Universal Type) - Този вид съединител позволява предаване на въртящ момент и въртене между две въртящи се оси, които не са в една линия. Универсалният съединител се използва често в електродвигатели и редуктори.

 7. Зъбен съединител (Gear Coupling) - Този вид съединител използва зъби за свързване на две въртящи се оси. Той предлага висока точност и ефективност при предаване на въртящ момент, и се използва широко в промишлените електродвигатели и редуктори.

 8. Съединител Oldham (Oldham Coupling) - Този вид съединител е специализиран за свързване на две въртящи се оси, които могат да имат малки размествания. Той е полезен в различни промишлени приложения, включително електродвигатели и водни помпи.

 9. Съединител с челюст (Jaw Coupling) - Челюстният съединител е един от най-често използваните съединители в промишлеността. Той предлага добра защита от удари и вибрации, което го прави идеален за електродвигатели, редуктори и водни помпи.

 10. Съединител с мембрана (Diaphragm Type) - Този вид съединител използва гъвкава мембрана за свързване на две въртящи се оси в електродвигатели, редуктори и водни помпи. Мембраната осигурява гъвкавост и възможност за компенсиране на малки размествания.

 11. Хидравличен съединител (Fluid Coupling) - Този тип съединител използва течност за предаване на въртящ момент между две въртящи се оси в електродвигатели и водни помпи, където е необходимо плавно увеличаване на скоростта.